onsdag 3 januari 2024

Varför vi väver på Västragårdens loge

Snart en presentation vävstolarna vi väver i på logen men allra först några ord om hur det kommer sig att vi har vävstuga, i mångas mun vävlogen, på Västragårdens loge.

Själv har jag vävt till och från sedan jag var 12 år ungefär, tack vare att min mamma vävde mycket och tyckte det var helt ok att sätta upp en vävstol enbart för mig i hallen hemma. Min pappa och lillebror fick ta sig förbi fram till trappan till övervåningen och sovrummen så gott de kunde!
Jag hjälpte nästan alltid mamma när hon satte upp nya vävar. Med åldern hade mamma svårare att krypa under och knyta upp tramporna - det blev mitt jobb. Därför har jag knutit upp fler trampor och korrigerat fler skäl än jag någonsin drömt om att väva med. Min mamma har vävt många kilometrar och prövat de flesta vävtekniker och jag fick mycket praktik. När hon gick bort för några år sedan ärvde jag hennes vävpärmar med alla vävnoter. En skatt! 

Vi pratade ofta om att plocka ihop alla vävstolar vi tillsammans ägde och sätta upp vävar i dem. Det blev aldrig så men drömmen levde kvar hos mig och när jag blev uppsagd från min tjänst pga arbetsbrist och det var pandemi så tog drömmarna fart igen. Min mans föräldragård brukades endast några år efter att ladugården byggdes. Senare arrangerades ofta privata fester och danstillfällen på logen. Senare år har den mest varit vinterförvaring för diverse. Därför var det enkelt att städa upp, montera bra belysning i taket som vi pratat om många gånger vid festliga tillfällen och börja planera. Logen är så stor att den räcker för hela familjens många projekt. 

 

 




 


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar